De 3 största jackpottvinsterna i lotteriet genom tiderna

Den största lotterijackpot som någonsin spelats om var mer än dubbelt så stor och kunde ha gjort en enskild vinnare till en av världens rikaste personer, med en bankbalans som kunde mäta sig med Michael Jordan och Kanye West.

I USA är de största lotterispelen, Powerball och Mega Millions, i en egen liga jämfört med andra lotterier runt om i världen. Men till skillnad från i USA är europeiska jackpottar ofta skattefria, vilket innebär att vinnarna tar hem hela summan.

De största lottovinnarna någonsin

  1. 1,05 miljarder dollar (Mega Millions)

Jackpotten på 1,05 miljarder dollar i januari 2021 är den största vinsten som någonsin vunnits i Michigan och den tredje största vinsten som vunnits i USA.

Det var bara andra gången som spelet överskred tröskeln på 1 miljard dollar.

  1. 1,537 miljarder dollar (Mega Millions)

Mega Millions anslöt sig till miljardklubben den 23 oktober 2018 med en jackpott på 1,537 miljarder dollar, vilket var andra gången någonsin som en lottovinst passerade miljardgränsen.

Mega Millions innehar rekordet för världens största lotteripris som vunnits på en enda lott, och en lycklig lottinnehavare i South Carolina tog hem jackpotten: 1,537 miljarder dollar (878 miljoner dollar i kontanter).

  1. 1,586 miljarder dollar (Powerball)

Powerball innehar världsrekordet för den största vinsten som någonsin har delats ut i lotteriet. I januari 2016 uppgick den annonserade jackpotten till 1,586 miljarder dollar. Det var första gången i historien som en lotterivinst passerade tröskeln på 1 miljard dollar.

Powerball-jackpotten delades mellan tre vinnande lotter i Kalifornien, Florida och Tennessee.

De 3 största jackpottvinsterna i lotteriet genom tiderna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top