Euromillions Sverige

Spela två gånger i veckan med Euromillions i Sverige. Dragningen är varje tisdag och fredag. Köp en biljett från Sverige online för en chans att vinna en jackpot på upp till 200 miljoner euro.

EuroMillions är ett mycket populärt europeiskt lotterispel. Spelare från flera europeiska länder deltar i ett koordinerat lotterispel med fantastiska jackpots. Hur blir du en framgångsrik EuroMillions-spelare?

Hur blir du en EuroMillions-spelare?

Att bli en svensk EuroMillions-spelare är väldigt enkelt. Först måste du köpa en biljett i en butik eller online. Då måste du välja fem siffror från 1 till 50 och två så kallade Lucky Star-nummer från 1 till 12. Välj till exempel ditt favoritnummer eller födelsedatum.

Hur köper du en EuroMillions-biljett?
Att köpa en EuroMillions-biljett online görs med bara några få klick. Det är inte den enda fördelen med att spela online. På webbplatsen hittar du alltid information om det senaste dragningen. Du kan också säkra och spela dina nummer automatiskt i ditt onlinekonto. Dina nummer kommer automatiskt att kontrolleras. Det kan inte bli lättare!

Köp din biljett online i Sverige

Se till att du köper din EuroMillions-biljett i tid. Du kan inte göra det rätt innan dragningen startar. Biljetter till detta lotteri säljs till kl. 7.30 och biljetter till nästa dragning kan köpas efter kl. 7 nästa morgon. Även bra att veta är att online-biljettförsäljningen stänger kl 7,25 p.m.

Hur väljer du dina biljettnummer?

Du kanske har svårt att välja dina egna nummer. Eller så kan du ha bråttom. I så fall kan ‘Quick Pick’ vara ett bättre alternativ. Det betyder att en National Lottery Agent, någon som säljer EuroMillions, väljer dina nummer. Du kan markera den så kallade ‘Quick-Pick Box’ i panelerna på din biljett. Quick Pick-numren väljs alltid slumpmässigt.

Vad är Quick Pick-alternativet?
Varje rad för EuroMillions kostar 2,50 euro och du måste spela minst en rad per dragning. Det finns flera sätt att spela minst en rad. Välj dina nummer (1 till 50) och två Lucky Stars-nummer (1 till 12) själv eller använd Quick Pick-alternativet. Klicka på QP-knappen för den senare. Det är också möjligt att välja din sista biljett (alternativet My Last Ticket) eller välja ditt favoritnummer ur en lista över sparade favoritnummer.

När sker EuroMillions-dragningen?
Se till att du sitter framför din tv på tisdag och fredag ​​när EuroMillions-dragningen äger rum. EuroMillions är populärt av en anledning. Inte bara för att det är enkelt att köpa en biljett, utan också på grund av de fantastiska jackpotterna som har minst 17 miljoner euro.

Vilka priser kan du vinna med EuroMillions?
Du kan vinna fantastiska priser med EuroMillions. En översikt som kan inspirera dig att delta:

Matchande nummer Lucky Stars Vad vinner du?
5 2 Minsta jackpot på 17 miljoner euro kan öka
5 1 Prisbelopp varierar beroende på prispott och antal vinnare. Samma för de andra priserna.

Fördelar med ditt onlinekonto
Det är möjligt att använda samma EuroMillions-nummer för flera dragningar. Om du hade tur med siffror som 5,9 och 13 förra gången, varför inte använda dem igen? Förvara bara din lotteri på ett bra ställe. En stor fördel med ditt onlinekonto är att dina senast spelade nummer kommer att komma ihåg automatiskt. Det är också möjligt att säkra dina favoritnummer. Så använd dem och gå efter det!

Byt biljett
Advance Play inkluderar alltid nästa EuroMillions-drag och EuroMillions Plus-drag om du vill. Har du vunnit ett pris? Grattis! Få ditt pris på vanligt sätt. Lyckliga spelare, förhoppningsvis du är en av dem, får en utbytesbiljett för att täcka alla dragningar som finns kvar på ditt “Advance Play”.

Vad händer när du vinner ett pris?
Förhoppningsvis är lyckan vid din sida. Besökte Lady Fortune dig? Då skickar EuroMillions dig ett e-postmeddelande om dina vinster. Det är också möjligt att få ett e-postmeddelande från EuroMillions med dragresultat. Förvara alltid din biljett på ett säkert ställe. Det är det enda beviset på att du har vunnit ett pris. Vi önskar er lycka till!

Hur man spelar EuroMillions

Euro-miljoner skapas inte bara för att vara lätta att förstå och spela utan också kunna skapa enorma jackpots med rollover kommer fortfarande att ge ut andra fantastiska priser med rimliga vinst odds. För att skapa ett spel som uppfyller alla dessa förväntningar är det nödvändigt att Euro Millions är ett dubbelmatrisspel.

Vad detta innebär är att spelare måste välja 5 nummer från en uppsättning 1-50 och 2 nummer (Lucky Stars) från en uppsättning av 1-11. Dessa sju nummer utgör en Euromillions-biljett och det är matchningen av dessa sju nummer till de resultat som ger dig priser.

Dragningar hålls två gånger varje vecka på tisdagar och fredagar kl. 21:45 CET i Paris Frankrike. Du kan hitta resultaten online inom några minuter efter den direkta dragningen på vår Euro Millions resultatsida.

Euro-miljoner priser och jackpot 2023

EuroMillions görs populär bland lotterifans genom att erbjuda ett brett utbud av olika priser utanför jackpotten. Alla priser är pari-mutuel vilket innebär att de är i förhållande till mängden pengar i prisfonden för den speciella dragningen.

Prisfonden för varje dragning utgörs av 50% av biljettförsäljningen från den dragningen. Ju mer biljettförsäljning som är desto större är prisfonden och desto större får priserna spelare i de andra vinnande kategorierna, varav de är totalt tolv. Det är omöjligt att gissa hur hög biljettförsäljningen för en given dragning blir, men det är säkert att anta att ju högre jackpotten för dragningen är desto högre är biljettförsäljningen.

Spela EuroMillions online!
Ska du spela ett europeiskt lotteri så är det EuroMillions som gäller.

Detta lotteri startade den 7:e februari 2004, tack vare samarbetet mellan Francaise des Jeux, spanska Loterias y apuestas des Estada och brittiska Camelot. Euro Millions växte sedan i rask takt och samarbetet utökades efter några år till andra europeiska länder – Belgien, Österrike, Luxemburg, Irland, Schweiz och Portugal.

EuroMillions har en startjackpott på €15 miljoner som dock kan växa och bli så pass stor som €190 miljoner! För att vinna jackpotten krävs att man matchar samtliga nummer, det vill säga 5 huvudnummer och 2 stjärnnummer.

Du väljer ut 5 nummer av 50 möjliga och sedan 2 nummer (stjärnnummer) av 9 möjliga. Du kan även välja alternativet “snabbval” eller “snabbspel” där en slumpvis utvald rad spelas. Dragningarna i EuroMillions äger rum varje fredag i Paris.

Euro Millions har 12 olika vinstnivåer – från den lägsta 2 +1 ända upp till 5 + 2, som krävs för att vinna jackpotten. Om ingen vinner jackpotten rullar den vidare till nästa dragning. Den kan dock inte blir större än €190 miljoner. Om jackpotten ännu inte har vunnits när den kommit upp i den nivån kommer jackpottvinsten att “rulla ner” och delas av nästa vinstnivå.

Euro Millions

Bland de stora vinnarna av EuroMillions hittar vi en belgisk spelare vann hela 100 miljoner euro den 3:e februari 2006,

Euro Millions – Mycket större jackpottar

Euromillions är ett lotteri som äger rum två gånger i veckan. På tisdagar och fredag-kvällar. Till skillnad från många andra lotterier är Euro Millions inte bundet till något speciellt land, vilket gör att vinsterna blir otroligt mycket större.

Om det visar sig att det inte är någon jackpotvinnare under en eller flera veckor ökar potten, och kan bli så hög som 190 miljoner Euros.

För tillfället deltar nio länder i Euro Millions. Australien, Belgien, Frankrike, Irland, Luxemburg, Portugal, Spanien, Schweiz och Storbrittanien.

Detta gör Euro Millions till ett av de största lotterierna i världen. Och definitivt till ett av de mest spännande.

Så spelar du

För att vinna måste du har minst två nummer rätt. Du ska välja fem bollar från nummer 1 – 50, och sedan två nummer från 1 – 11 som kallas för stjärnnummer. För att vinna jackpotten måste du matcha alla de fem dragna bollarna + stjärnnummer.

Vilken är den största Euromillions-jackpotten som vinns 2023?

Belgaren vinner mega-jackpotten i Euromillions och får kreditera 145 miljoner euro till sitt konto

Dragningen i Euromillions den 7 mars 2023 gav en stor vinnare. En belgare av rang, eller åtminstone någon som köpte sin lott i vårt land. Med knappt 145 miljoner euro är detta den tredje största jackpotten som någonsin vunnits i Belgien.

Numren 11, 13, 24, 35, 50 och stjärnorna 6 och 11. Det var de vinnande Euromillionsnumren på tisdagskvällen. Endast en person hade alla dessa nummer rätt.

Scroll to top