Binance Sweden godkänt av den svenska finansinspektionen

Den svenska finansinspektionen har godkänt kryptovalutabörsen Binance för att erbjuda tjänster i landet. Binance tillkännagav nyheten själv i ett pressmeddelande. I tillkännagivandet skriver CEO CZ:s företag att de fick sin registrering hos Binance Nordics AB den 10 januari efter “månader av konstruktivt samarbete” med finansinspektionen.

Binance i Sverige

Köp bitcoins snabbt och enkelt på Bitvavo. Kom igång och betala upp till 1 000 euro i transaktionsavgifter vid ditt första köp!

Tillsynsmyndigheten är den svenska finansinspektionen, FSA, som är den finansiella tillsynsmyndigheten. Svenska medborgare kan nu lagligt handla med kryptovalutor på börsen genom att registrera sig hos Binance.

“Sverige inför EU-lagstiftning och har ytterligare lokala krav, så vi ser till att Binance Nordics AB accepterar riskerna och policyn mot penningtvätt.”

“Vår nästa stora uppgift blir att framgångsrikt flytta och öppna lokala platser, inklusive att anställa lokala talanger, organisera fler evenemang och tillhandahålla mer kryptoutbildning i Sverige.
Den svenska finansmyndighetens beslut följer på de beslut som fattats av tillsynsmyndigheter i Frankrike, Bahrain, Spanien och Dubai. De fick ett liknande godkännande 2022.

I USA, Storbritannien, Kanada och Japan har tillsynsmyndigheter vidtagit åtgärder mot Binances verksamhet. Värt att nämna: i Nederländerna har växeln fortfarande ingen plats i De Nederlandsche Banks (DNB) kryptovaluta-register.

Binance Sweden godkänt av den svenska finansinspektionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top